הקשר בין הטלה שמוגש לנו בצלחת לטלה שנלטף בפינת ליטוף

285087_10151111966056699_37246305_n

מאז שהפכתי לצמחונית ואחרי זה לטבעונית שואלים אותי על זה הרבה.

אני מנסה להסביר מה השתנה אצלי ולא להטיף יותר מדי, אני מנסה להיות אוהבת ולא ביקורתית כלפי כל אלו שלא מסכימים איתי, או כלפי כל ההערות שכל צמחוני-טבעוני שמע אלף פעם, דוגמת 'אני טבעוני בין סטייק לשניצל' או הערות על כמה 'זה לא בריא' או כמה ש'הכול במידה זה בסדר'.

חשבתי הרבה, אם לכתוב על זה ואם כן אז מה ואיך.
נזכרתי בתמונה הזאת.
היא צולמה בפרו לפני 8 שנים, תקופה בה הייתי רחוקה מלהיות טבעונית והתגאיתי בסטייקים ובגלידה המשובחים שאכלתי בזול בארגנטינה.
נזכרתי באהבה והחמלה שהציפו אותי למראה היצור המתוק הזה. הגור הקטן, הרך, חסר הישע הזה שראינו לצד הדרך במקרה. חשבתי על כמה באמת היה לי אכפת מהגור הקטן הזה ושלרגע לא חשבתי על המשך חייו, או הגורל הצפוי לו.

למי שלא יודע זה טלה, גור של כבשה.
ככה הוא נראה עם עור עליו ופרווה, כשהוא לא מדיום רייר בצלחת שלנו.
אני זוכרת שקוגניטיבית עבורי באותו זמן לא היה שום קשר בין מה שבצלחת שלי לבין אותו גור אהוב- הם היו שני דברים שונים לחלוטין! משהו מוגש לי לצלחת והוא טעים ומתובל במידה ויש גור חמוד לצד הדרך, הזדמנות לתמונה וליטוף, אחלה.
השינוי עבורי החל כשהבנתי שיש קשר! שההפרדה בין השניים היא מלאכותית, כדי להקל על המצפון שלנו.

מבחינתי הטלה הזה הוא סמל ליכולת שלנו לאהוב ולהגן על החלשים מאתנו. היכולת שלנו לבחור לא דרך הקיבה אלא דרך המוח, או יותר חשוב דרך הלב. לבחור אהבה, על אדישות. לבחור תקווה עבור אותם יצורים חיים על פני יאוש.
לא צריך להיות צמחוני או טבעוני כדי לדעת שהגזמנו, שבאיזשהו שלב סטינו מהדרך באופן קיצוני. החיות הן אלו שמרגישות את זה על בשרן ואין דבר שהן יכולות לעשות בנידון… אנחנו לעומת זאת יכולים.

זה לא קל, לרוב זה גם לא מיידי, אבל זה מתחיל במודעות, בלפקוח את העיניים לסבל שאנחנו יוצרים, להבין את ההשלכות של התעשייה הזאת. את האכזריות שבשחיטה שיטתית של יצורים חיים לטובת הנאה קולינרית. את האכזריות שבתעשיית החלב, הביצים וכל משק החי.
אם יש שביב של הגיון בדברי, אתם מוזמנים להמשיך את המסע שלכם ולחקור, הנה כמה המלצות לאיפה להתחיל כדי לקבל עוד מידע:

ההרצאה של גארי יורופסקי
הרצאה על הקשר בין תזונה צמחית למניעת מחלות (סרטן, לב, סכרת ועוד)
אתגר 22– תוכנית שמאתגרת אתכם לנסות לעבור לטבעונות למשך 22 יום שבהם תקבלו ליווי צמוד של מומחים
אתר תאבון בריא שמרכז את כל ההמתכונים הטבעוניים במקום אחד
VEGANFRINDLY אתר שבו תמצאו את כל בתי העסק הידידותיים לטבעונים
אנונימוס- עמותה מדהימה למען זכויות בעלי חיים. חלוצים בעשייה למען החיות בארץ
קבוצה בפייסבוק של טבעונים ומתעניינים– בה אפשר להתייעץ ולשאול שאלות

הצטרפי לניוזלטר של אישווה

אהבת את הפוסט? מוזמנת לשתף

פוסטים נוספים שעשויים לעניין אותך

תגובה אחת

  1. אצלי הכל התחיל כשפעם אחת בערב כשנסעתי חזרה מהעבודה והיה ממש ממש קר בחוץ, לפני נסעה משאית פתוחה עם המון כלובים של תרנגולות ב-110 קמ"ש. עד אותו רגע מעולם לא חשבתי על זה, אבל מה שהרגשתי באותם רגעים הוא רחמים גדולים על התרנגולות המסכנות.

    מאותו רגע שזה נכנס לי לתודעה, הכל השתנה לנצח. התחלתי להרגיש יותר ויותר רע בכל פעם שאכלתי בשר, עד שבסופו של דבר הוצאתי אותו לגמרי מהתפריט אח"כ בא תורם של מוצרי החלב ולבסוף הביצים (דגים מעולם לא אכלתי). 8 שנים אחרי – אני טבעוני, אשתי וגם הילדות ואפילו סבא וסבתא הפכו לטבעונים 🙂

    תודה על המאמר. כל כך נכון ואמיתי.

להגיב על yigal120 לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *