מה הקשר בין מאבק הנשים לשלום בליבריה לפסטיבל נשות האדמה?

גם-אנחנו-יכולות-בהקטנה

לפני כמה שבועות הייתי בהקרנה של הסרט "גרשו את השטן בחזרה לגיהנום" מטעם תנועת 'נשים עושות שלום'. הסרט מתאר את מאבקן הנחוש של נשות ליבריה להביא שלום לארצן. מול כנופיות ילדים-מסוממים-חמושים ושיכורי כוח, שאנסו, שחטו, בזזו, חיללו, והרסו את המדינה ואנשיה, הן התייצבו יחד, נשים נוצריות ומוסלמיות, כפריות ועירוניות, מכל המעמדות ונקטו עמדה ברורה להבאת השלום.

ליימה גבווי ממובילות המאבק, מתארת בפרוטרוט את הפחד, את תחושת הייאוש שהובילו אותה לפנות לחברי הכנסייה שבה היא חברה ולקרוא לנשים לעשות מעשה. איך נשים מוסלמיות חברו למאבק בלי להסס. איך הן מדי יום נפגשו בשוק הדגים שזה מקום מרכזי שלא היה ניתן להתעלם ממנו. איך הן גדלו מרגע לרגע. איך הן השתמשו בשביתת סקס. איך הן הפעילו לחץ שהוביל לשיחות שלום וכשזה לא עבד והן ראו שכל הגברים נהנים מבתי המלון ולא עושים כלום, הן נכנסו והשתלטו על המבנה וסרבו להתפנות. כשניסו לפנות אותן, הן איימו שיתפשטו (מעשה שהוא חוסר כבוד וטאבו בחברה האפריקאית) ולאחר מכן השיחות התחילו להילקח ברצינות.

אחרי השיחות שלום, בבחירות הדמוקרטיות הראשונות במדינה, נבחרה נשיאה אישה שהייתה ממובילות המאבק!

"אנחנו אוהבות אתכם- הניחו את הנשק", משפט שמלווה אותי מהסרט, יש במשפט הזה כל כך הרבה חמלה, אומץ, סליחה, גדולת רוח. לאור הפשעים הנוראיים שהנשים מתוארות שם, היכולת להסתכל קדימה לעתיד באהבה, היא מעוררת השראה.

[youtube id="https://youtu.be/NGw6k7PUmiA" width="600" height="350" autoplay="no" api_params="" class=""]

 

כל מי שמרגישה שאין למרחב שלנו תקווה לשלום, חייבת לראות את הסרט הזה! הנשים האלה סיכנו את חייהן והביאו את השלום לארצן.

הקשר של זה לפסטיבל נשות האדמה שאנחנו מארגנות הוא מתבקש. אנחנו פונות לנשים מכל הדתות, הלאומים, הנטיות הפוליטיות להגיע ביום האישה לחגוג את כל מה שמשותף לנו, להכיר, להקשיב, להתאחד, ליצור שיתופי פעולה.

דמיינו איך זה ירגיש לרקוד יחד, ללמוד איך מכינים בושם מצמחים, להתגלגל מצחוק ביוגה צחוק או לתופף על תופים אפריקאים יחד. איך זה ירגיש להכיר, לחייך, להיפגש. זו המטרה של הפסטיבל!

בפסטיבל יהיו מתחמים שונים עם מנחות מהשורה הראשונה שיעבירו סדנאות מדהימות, במקביל למתחם העצמה מלא השראה ובו פאנלים של נשים פורצות דרך ובהן:

  • אימי עירון מנכ"לית סלונה
  • ראדה זועבי מנכ"לית אתר החדשות בוקרא
  • הדסה פרומן, אלמנתו של הרב מנחם פרומן וממשיכת דרכו
  • איבתיסאם מחמיד, יו"ר בשותפות של עמותת ש.י.נ: שוויון ייצוג נשים
  • סלעית גרניט מנכ"לית adkit

האמונה שיש לנו כוח לשנות, היא הדרך היחידה להביא שינוי!

לכרטיסים לפסטיבל ותמיכה לחצו כאן

מסך ראשי

הצטרפי לניוזלטר של אישווה

אהבת את הפוסט? מוזמנת לשתף

פוסטים נוספים שעשויים לעניין אותך

3 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *